Parannamme maailmaa kierrättämällä ja korjaamalla

Hyvän materiaalin tuntee siitä, että se on kestänyt kauan käytössä, suuremmin muuttumatta. Aidot turkit ja nahkatakit ovat käyttökelpoisia materiaaleja jopa kymmeniä vuosia. Kierrättäminen ja korjaaminen pidentävät tuotteen käyttöaikaa ja tekevät siitä siten ekologisemman.

Jokainen meistä voi osaltaan hillitä sitä jätevuorta, joka uhkaa maapallomme tulevaisuutta.

Turkista sisäturkiksi.

Turkista sisäturkiksi.

Kaikki tämän sivun tuotteet ovat asiakkaille valmistettuja tilaustöitä ja esimerkkejä ekologisesta pukeutumisesta.

Turkista sisäturkiksi.

Uudistettu kääntöturkiksi.

Palatakin linjanmuutos

Vanha

Uusi

Uusi

1950-luvun turkista 2000-luvun sisäturkiksi

Murmeliturkki 50-luvulta muuttui hupulliseksi sisäturkiksi. Aidot materiaalit ovat parhaimmillaan juuri kuten tämä isoäidin perintöturkki: muodikas, kevyt ja lämmin useamman sukupolven ajan.

Vanha

Uusi

Hupparista pikkutakiksi

Noin 25 vuotta sitten valmistettu huppari koki täydellisen muodonmuutoksen. Laatumateriaali kannatti käyttää uudelleen - siitä tehtiin mukava kevyt pikkutakki.

Vanha

Uusi

Pitkän takin kevennys

Tummansininen pitkä takki purettiin ja leikattiin aivan uuteen kuosiin. Jäljellä vanhasta on vain kauniisti tehdyt vinot leikkaukset tereineen. Kokonaisuus keveni ja värikin kirkastui uuden mallin myötä.

Vanha

Uusi

Puolipitkästä takista lyhyeksi jakuksi

Airamo Design -malliston punainen poromokkatakki 90-luvulta muuttui näppäräksi pikkujakuksi, jota terästettiin vähän mustalla napalla.

Vanha

Uusi

Mokkaturkista liiviksi

Ryhtinsä kadottaneesta ja osittain auringon haalistamasta vanhan mallisesta mokkaturkista riitti käyttökelpoista materiaalia liivin verran.

Vanha

Uusi

Puserosta jakuksi

.

Vanha

Uusi

Hienovarainen päivittäminen

Poromokkatakkia päivitettiin ajan tasalle 1990-luvulta 2010-luvulle.

Vanha

Uusi

Kuluneesta minkkiturkista uudenveroinen sisäturkki

80-luvulla valmistettu vihreä turkki oli leikattua minkinpalaa. Tuhansista pienistä paloista koottu turkki oli paikoin kulunut karvattomaksi, ja haurastuneita paloja jouduttiin vaihtamaan kestävämpiin. Ammattitaitoa ja sorminäppäryyttä vaativaa työtä, mutta lopputuloksena syntyi uskomattoman kevyt, lämmin ja tyylikäs sisäturkki. Näin turkin käyttöikä jatkuu pitkälle tulevaisuuteen.

Vanha

Uusi

Lepakkohihaisen takin keventäminen

80-luvulla muotia olivat lepakkohihat ja antiikkinahka. Hyvin palvelleena se päätyi leikkuupöydälle 2015. Tällä kertaa siitä valmistettiin kevyt pikkujakku, ja taas käyttövuosia tuli rutkasti lisää.

Vanha

Uusi

Löysästä takista istuvaksi pikkutakiksi

Musta Airamo Design -nahkatakki on valmistettu 90-luvun alussa. Laadukas kotimainen lammasnappa on pysynyt pehmeänä vuosikymmenten ajan, eikä
kulutus näkynyt juuri lainkaan. Nyt siitä päätettiin tehdä kevyempi versio, vetoketjullinen pikkutakki. Kotimaiset laatumateriaalit kannattaa siis aina kierrättää, sillä vastaavaa laatua ei ole enää helppo löytää.

Vanha

Uusi

Jakku uudelle vuosituhannelle

Viininpunainen poromokkajakku oli Airamo Design vuosimallia 1992-94. Huippulaadukkaana materiaalina se oli edelleen lähes uuden veroinen ja luonnollisesti ansaitsi tulla uudeksi malliksi. Nyt se saa palvella pikkujakkuna. Asiakkaalla on kuulemma jakkuun kuuluva leveähelmainen hame, joten jossain vaiheessa muutamme sen ehkä kauniiksi kesätakiksi.

Vanha

Uusi

Puserosta pikkutakiksi

Väljä pusero muutettiin pikkutakiksi, jota somistettiin kuvionapalla.

Vanha

Uusi

Nutriaturkin kappaleista uusi takki

Kauan sitten, yhden elämän nutriaturkkina palvelleet kappaleet saivat uuden tehtävän, kun valmistimme siitä muodikkaan
sisäturkin. Karva lämmittää nyt sisäpuolella, ja ulkopuolella on sadetta kestävä mustanharmaa silkkimäinen kangas.

Vanha

Uusi